top of page

Violet Digital Advertising Agency

  • sezer kulpu

Ürün fotoğrafı çekerken nelere dikkat edilmeli?


antalya violet studyo'da ürün çeken fotoğrafçı

Ürün fotoğraf çekimi

Fotoğraf insanların ürüne dokunamadığı koşullarda ürünle ilgili en gerçekçi bilgiyi sunan araçtır. Ürün fotoğraf çekimi için gereksinimde aynı doğrultuda artmıştır. Ürün çekimi bir markanın tanıtımını yapan en önemli öğelerden biri. Başarılı ürün çekimlerinin satışları artıracağı bilindiği gibi başarısız olanların da satışları düşüreceği aşikar. Bu nedenle ürüne ve markaya kötü bir imaj oluşturmamak için ürün çekimleri sırasında dikkat edilmesi gerekenler var. Fotoğrafçının ve firmanın dikkat edeceği birkaç husus ile ürünün tanıtımı kusursuz bir şekilde yapılması mümkün. Ürün fotoğrafı, internet siteleri için, işletmelerin, katalog broşür veya afişleri için ve diğer dijital medya araçlarında kullanılmak için talep edilir.


Ürün fotoğraf çekimi konusunda dikkat edilmesi gereken hususlar nelerdir?

Ürün fotoğraf çekimi, ürüne göre, ürünün hammaddesine göre, geçirgenliğine göre değişik çekim ve ışık teknikleri gerektirir. Ürün fotoğrafı çekiminde kompozisyon oldukça önemlidir. Ürün ile eşleşen diğer öğeler ürünü önplana çıkarıcı ve bütünleyici olmalıdır. Bununla birlikte, ürün çekimlerinde farklı çekim teknikleri vardır, ürünü önplana çıkarmak adına alan derinliğini kullanarak düşük diyaframlı çekimler. Ürünün tamamını ve detaylarını göstermek için yüksek diyaframlı çekimler.


Senaryo ve Kurgu

Her ürün çekiminin bir hikâyesi var. Fotoğrafçı başarılı kareleri yakalamak için ürünü en iyi şekilde yansıtacak senaryoyu oluşturmalıdır. Senaryoya uygun aksesuarlar ile hazırlanan stüdyolarda yapılan çekimler daha başarılı olur. Sektörde fark yaratacak ve rakiplerden sıyrılarak potansiyel müşterileri ikna edecek ürün çekimleri, firmanın kurumsal kimliğini oluşturacak. Fotoğrafçının hayal gücüne ve deneyimine kalan ürün çekimlerinde elde edilen sonuçlarla markanın vitrini oluşturulmuş, e-ticaret siteleri hareketlenmiş, satış ve pazarlama gelirleri artmış olur.


Kırmızı topuklu ayakkabı ürün çekimi

Ürün fotoğraf çekimi için ekipmanın önemi Ekipman oldukça önemlidir, fotoğraf çekiminin %50’sı ışıktır ve bu ışık çoğunlukla suni olarak kullanılır.Ürün çekimi yapılırken kullanılan makine ve ekipmanlara da dikkat edilmesi gerekiyor. 35 mm gibi büyük makinalar alan derinliği için yüksek ışık isterler. Bunun için ekstra flaşlara ihtiyacınız olabilir. Bunun haricinde çekimde kullanılacak lenslerin kalibresi çekime göre uygun olmalıdır. Dar bir alanda ortamın tamamını görüntülemek gerektiğinde geniş açı lens, belirli bir mesafeden belirli alanlar çekilecekse telezoom lens olarak adlandırılan uzun kalibreli lensler kullanılmalıdır.Ayrıca ürün çekim çadırı ve masası, tripod, reflektör, yansıtıcılar, harici flaşlar, lightbox, softbox ve fonlar kullanılarak ürün fotoğrafları başarılı bir şekilde oluşturulur.




Başarılı bir ürün çekimi ile;

*Markanın tanıtımı başarılı bir şekilde yapılacak.

*Hedef kitleye daha hızlı ulaşılacak.

*Verilmek istenen mesaj direkt olarak ulaşacak.

*Firmanın reklam ve pazarlama gelirleri artacak.

*Her tanıtım mecrasında kullanılabilecek fotoğraflar edinilecek.

Ürün fotoğraf çekimi konusunda çekimlerini başarı ile gerçekleştirdiğimiz referanslarımıza göz atabilirsiniz.



Violet Dijital Reklam Ajansı markanızı öne çıkarmak için yanınızda!

Violet Dijital Reklam Ajansı olarak biz, markanızı dijital ortamda öne çıkarmak ve farkınızı müşterilerinize yaratıcı bir şekilde sunabilmek için buradayız. Dijital reklam alanındaki tüm hizmetlerimizle, her daim rakiplerinizden önde olmanız için sizi destekliyoruz. Dijital reklam alanındaki tüm soru, sorun ve ihtiyaçlarınız için bize info@violetdigitalagency.com adresinden ya da +90 (543) 402 19 83 numaralı telefondan ulaşabilirsiniz



7 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör

Comments


bottom of page